Hvilke glukosetransportører er insulinavhengige?
Hvilke glukosetransportører er insulinavhengige?

Video: Hvilke glukosetransportører er insulinavhengige?

Video: Hvilke glukosetransportører er insulinavhengige?
Video: Glucose Transporters (GLUTs and SGLTs) - Biochemistry Lesson 2024, Juli
Anonim

GLUT-IV glukosetransportør er insulinavhengig og er ansvarlig for flertallet av glukosetransport inn i muskel- og fettceller under anabole tilstander. Mens GLUT-I er insulin uavhengig og er vidt distribuert i forskjellige vev.

Er glut2 insulinavhengig her?

Det er den viktigste transportøren for overføring av glukose mellom lever og blod I motsetning til GLUT4 er den ikke avhengig av insulin for lettere diffusjon.

Tilsvarende, hvilke celler er insulinavhengige? Insulinavhengig diabetes mellitus (IDDM), også kjent som type 1 diabetes, starter vanligvis før 15 år, men kan også forekomme hos voksne. Diabetes involverer bukspyttkjertelen, som ligger bak magen (Bilde 1). Det spesielle celler (beta celler ) av bukspyttkjertelen produserer et hormon som kalles insulin.

For det andre, hvilke gluttransportører er insulinuavhengige?

De glukose transportproteiner (GLUT1 og GLUT4) letter glukose transport inn insulin -følsomme celler. GLUT1 er insulin - uavhengig og er vidt distribuert i forskjellige vev.

Hvordan fungerer glukosetransportører?

Siden polare molekyler ikke kan transporteres over plasmamembranen, kalles bærerproteiner glukose transportører er nødvendig for cellulært opptak. Glukosetransportører finnes i plasmamembranen der de binder seg til glukose og muliggjøre transport av det over lipidbilaget.

Anbefalt: