Hva er Vestibulocerebellum?
Hva er Vestibulocerebellum?

Video: Hva er Vestibulocerebellum?

Video: Hva er Vestibulocerebellum?
Video: Hva er atmosfæren? 2024, Juli
Anonim

de vestibulocerebellum er den blå regionen ovenfor. region av lillehjernen funnet i flocculonodular lobe som mottar vestibulær og visuell informasjon; det er involvert i balanse, vestibulære reflekser og øyebevegelser.

Ved siden av dette, hva er Spinocerebellum?

Spinocerebellum : medial region av lillehjernen . De spinocerebellum mottar somatosensoriske input fra ryggmargen; den bruker denne informasjonen til å endre synkende motorkommandoer for å lette bevegelse, opprettholde balanse og kontrollere holdning. Les mer: Kjenn hjernen din: Lillehjernen.

I tillegg, hva er blodtilførselen til lillehjernen? Tre arterier tilføre blod til lillehjernen (Fig. 7): den overordnede lillehjernen arterie (SCA), anterior inferior lillehjernen arterie (AICA), og posterior inferior lillehjernen arterie (PICA). SCA forgrener seg fra den laterale delen av basilararterien, bare dårligere enn dens bifurkasjon inn i den bakre cerebrale arterien.

Spørsmålet er også, hva er de tre delene av lillehjernen?

Det er tre anatomiske lober som kan skilles i lillehjernen ; den fremre lappen, den bakre lappen og den flokkulonodulære lappen. Disse lappene er delt med to sprekker - primærsprekken og posterolateral sprekk.

Kan du leve uten lillehjernen?

Selv om lillehjernen har så mange nevroner og tar opp så mye plass, det er mulig å overleve uten det, og noen få personer har. Det er ni kjente tilfeller av lillehjernen agenese, en tilstand der denne strukturen aldri utvikler seg. Det er det lillehjernen gjør.

Anbefalt: