Hva er fasettledd?
Hva er fasettledd?

Video: Hva er fasettledd?

Video: Hva er fasettledd?
Video: Стрим промокоды халява!!! FAST CSGF TRIX WINADO BATTLE TAKER 2024, Juli
Anonim

De fasettledd , (eller zygapophysial ledd , zygapophyseal, apophyseal eller Z- ledd ) er et sett av synovial, plan ledd mellom leddprosessene til to tilstøtende ryggvirvler. Det er to fasettledd i hvert ryggradsbevegelsessegment og hvert fasettledd er innervert av de tilbakevendende hjernehinnenervene.

Tilsvarende, hva forårsaker fasettleddsmerter?

Fasettledd syndrom er en leddgikt -lignende tilstand av ryggraden som kan være en betydelig kilde til rygg og nakke smerte . Det er forårsaket ved degenerative endringer i ledd mellom ryggraden. Brusken inne i fasettledd kan bryte sammen og bli betent, utløser smerte signaler i nerveender i nærheten.

På samme måte, hva er symptomene på fasettleddproblemer? Hvis livmorhalsfasettleddene påvirkes, kan følgende symptomer oppstå:

  • nakkesmerter og stivhet, som ofte forverres med aktivitet.
  • slipelyd, mens bein skraper mot hverandre med bevegelse av nakken.
  • hodepine.
  • muskelspasmer i nakke og skuldre.

På samme måte kan fasettleddsmerter kureres?

Fordi fasettleddsyndrom utvikler seg med alderen, er det ingen måte å kurere ” det med ikke-kirurgiske behandlinger. Imidlertid er de aller fleste mennesker i stand til å administrere sine symptomer uten kirurgi i mange år. Et alternativ er å unngå aktiviteter som er kjent for å forverre fasett blir med.

Hva er et fasettledd i ryggen?

Fasettledd , liten stabilisering ledd plassert mellom og bak tilstøtende ryggvirvler. Mellomvirvelskive, som gir en pute mellom hver av vertebrallegemene og binder dem sammen.

Anbefalt: