Hvilke molekyler er det i insulin?
Hvilke molekyler er det i insulin?

Video: Hvilke molekyler er det i insulin?

Video: Hvilke molekyler er det i insulin?
Video: Инсулин 2024, Juni
Anonim

Molekylformelen for humant insulin er C257H383N65O77S6. Det er en kombinasjon av to peptid kjeder (dimer) kalt en A-kjede og en B-kjede, som er koblet sammen med to disulfidbindinger. A-kjeden består av 21 aminosyrer , mens B-kjeden består av 30 rester.

Herav, hvilket molekyl er insulin laget av?

Insulin er et protein består av to kjeder, en A -kjede (med 21 aminosyrer ) og en B-kjede (med 30 aminosyrer ), som er bundet sammen av svovelatomer. Insulin er avledet fra en 74- aminosyre prohormonmolekyl kalt proinsulin.

Videre, hva slags molekyler er insulinreseptorer? Insulinreseptorer (omfattende 2 α og 2 β subenheter) er tilstede på overflaten av målet celler som lever, muskler og fett. Insulinbinding resulterer i tyrosin autofosforylering av β -underenheten. Dette fosforylerer deretter andre substrater slik at en signalkaskade settes i gang og biologiske responser følger.

Tilsvarende, hva er den kjemiske strukturen til insulin?

Insulin består av to peptidkjeder referert til som A -kjeden og B -kjeden. A- og B-kjeder er koblet sammen med to disulfidbindinger, og et ekstra disulfid dannes i A-kjeden. I de fleste arter består A -kjeden av 21 aminosyrer og B -kjeden av 30 aminosyrer.

Hvilket protein produserer insulin?

INS -genet gir instruksjoner for produserer hormonet insulin , som er nødvendig for å kontrollere glukosenivået i blodet. Glukose er et enkelt sukker og den primære energikilden for de fleste cellene i kroppen.

Anbefalt: