Hvorfor lever Anopheles -mygg av blod på blod?
Hvorfor lever Anopheles -mygg av blod på blod?

Video: Hvorfor lever Anopheles -mygg av blod på blod?

Video: Hvorfor lever Anopheles -mygg av blod på blod?
Video: Malaria 3D Animation Shows How the Infection Spreads in the Body 2024, Juli
Anonim

Kun kvinnelige myggfôr på mennesket blod fordi de gjøre bruk av proteinet og jernet som finnes i vårt menneske blod til gjøre eggene deres. Velkommen kompis !! Svar: Anophllese myggfôring på mennesker fordi de fant protein og jern i mennesket blod som hjelper dem til gjøre eggene deres.

På samme måte spør folk, hvorfor spiser hunnen Anopheles mygg på menneskelig blod?

Malaria er forårsaket av en encellet parasitt kalt Plasmodium. Kvinnelige Anopheles -mygg plukke opp parasitten fra infiserte mennesker når de biter for å få tak i blod trengte for å pleie eggene deres. Inne i mygg parasittene formerer seg og utvikler seg.

På samme måte, hvorfor er hunnmygg ikke parasitter? Populære svar (1) På den andre enden, hunn Anopheles mygg trenger blod fordi det er avgjørende for eggproduksjon. Som du kan legge merke til, er menn fullstendig ekskludert fra overføringsveien til Plasmodium parasitter , det er derfor de er ikke berørt.

Spørsmålet er også, hvorfor lever mygg av menneskelig blod?

Mygg drikke blod slik at de kan få jernet og råproteinet i blod nødvendig for å legge egg. Uten noen av disse næringsstoffene vil de ikke være i stand til å reprodusere seg.

Hvorfor forårsaker ikke mannlig Anopheles -mygg malaria?

Malaria er dødelig sykdom overføres ved bitt av en infisert mygg . Det er fordi mannlige mygg gjør det ikke trenger en ekstra dose næringsstoffer for å produsere egg, som er en jobb for hunnene. Men selv om mannlige mygg gjør det ikke feed på deg, og dermed ikke kan overføre malaria , det gjør ikke mener de ikke gjør det saken.

Anbefalt: