Hva gjør de ytre hårcellene i øret?
Hva gjør de ytre hårcellene i øret?

Video: Hva gjør de ytre hårcellene i øret?

Video: Hva gjør de ytre hårcellene i øret?
Video: 040 The Role of Hair Cells in Hearing 2024, Juli
Anonim

Den menneskelige sneglehuset inneholder i størrelsesorden 3500 indre hårceller og 12 000 ytre hårceller ved fødsel. De ytre hårceller mekanisk forsterke lavnivålyd som kommer inn i cochlea. Forsterkningen kan være drevet av bevegelsen av deres hår bunter, eller ved en elektrisk drevet motilitet av deres celle kropper.

På samme måte, hva er forskjellen mellom indre og ytre hårceller?

Til tross for at det er flere ytre hårceller , den indre hårceller har mye tettere innervering og hørselssystemet mottar mer afferent input fra indre enn ytre hårceller . En annen forskjellen mellom indre og ytre hårceller er i deres efferente innervering.

Hvordan er hårceller i øret skadet ved siden av ovenfor? Plutselig kommer en ekstremt høy lyd inn i øre og cochlea. De hårceller blir truffet med lyd så hardt at hårceller er bøyd, ødelagt og i noen tilfeller helt avskåret. En gang denne cochlearen skader oppstår, den skader er ferdig. Hårceller i cochlea er ikke i stand til å regenerere seg selv.

Hvilke reseptorer er da hårcellene i øret?

Cochlea er fylt med to væsker (endolymph og perilymph), og inne i cochlea er den sensoriske reseptoren, Orgel av Corti , som inneholder hårceller, eller nervereseptorene for hørsel.

Hvor mange hårceller er det i øret ditt?

Vi har to typer hårceller i sneglen vår: indre hårceller (vi har omtrent 3 500 pr øre ) og ytre hårceller (vi har ca 12 000 pr øre ). Indre hårceller samle og formidle lydinformasjon til hjernen gjennom hørselsnerven.

Anbefalt: