Hva gjør det ytre øret?
Hva gjør det ytre øret?

Video: Hva gjør det ytre øret?

Video: Hva gjør det ytre øret?
Video: What is External Ear Anatomy? 2024, Juli
Anonim

De ytre øret , ytre øre , eller auris externa er det ytre del av øre , som består av auricle (også pinna) og øre kanal. Den samler lydenergi og fokuserer den på trommehinnen (trommehinnen).

Hva er funksjonen til det ytre øret?

De funksjon av det ytre øret er å samle lydbølger og lede dem til trommehinnen. Midten øre er et smalt luftfylt hulrom i tinningbenet.

Hva heter det ytre øret i tillegg? De øre har utvendig , midtre og indre deler. De ytre øret er kalt pinna og er laget av riflet brusk dekket av hud. Lyd trakter gjennom pinna inn i utvendig hørselskanal, et kort rør som ender ved trommehinnen (trommehinnen).

I tillegg er anatomien til det ytre øret?

Det medisinske uttrykket for det ytre øret er auricle eller pinna. Det ytre øret består av brusk og hud . Det er tre forskjellige deler til det ytre øret; tragus, helix og lobule. De øre kanal starter ved det ytre øret og slutter ved trommehinnen.

Har det ytre øret bein?

De ytre øret inkluderer pinna og utvendig auditiv meatus, den øre kanal. Den luftfylte midten øre inneholder tre bittesmå bein , ossiklene (malleus, incus og stapes), som overfører vibrasjoner i trommehinnen til det indre øre.

Anbefalt: