Hva forårsaker nelliksyndrom?
Hva forårsaker nelliksyndrom?

Video: Hva forårsaker nelliksyndrom?

Video: Hva forårsaker nelliksyndrom?
Video: Ylvis - The Fox (What Does The Fox Say?) [Official music video HD] 2024, Juni
Anonim

NEDLIKE syndrom er en arvelig lidelse forårsaket av en somatisk (kroppscelle) mutasjon i et gen kjent som PIK3CA. Mutasjoner i dette vekstregulerende genet resulterer i to sett med celler i kroppen (mosaikkstatus): de med mutasjonen og de uten mutasjonen.

Også spurt, er det en kur mot nelliksyndrom?

Der er nei kur mot CLOVES syndrom , men erfarne spesialister på vaskulær anomali kan håndtere eller forebygge symptomer med riktig medisinsk og kirurgisk behandling.

hva forårsaker Proteus syndrom? Proteus syndrom er en sjelden lidelse preget av gjengroing av forskjellige vev i kroppen. De årsaken av lidelsen er en mosaikkvariant i et gen kalt AKT1. Uforholdsmessig, asymmetrisk gjengroing forekommer i et mosaikkmønster (dvs. et tilfeldig "usammenhengende" mønster av berørte og upåvirkede områder).

Rett og slett, hva er feddesyndrom?

NEDLIKE syndrom er en ekstremt sjelden gjengroing syndrom med komplekse vaskulære anomalier. NEDLIKE syndrom påvirker personer med ulike symptomer, alt fra milde fete bløtdelssvulster til vaskulære misdannelser som omfatter ryggraden eller indre organer.

Hva står nellik for?

NEDLID står for Medfødt lipomatøs assymetrisk gjengroing, vaskulære misdannelser, epidermal nevi og skjelett- og spinalanomalier.

Anbefalt: