Kan du få skabb i håret?
Kan du få skabb i håret?

Video: Kan du få skabb i håret?

Video: Kan du få skabb i håret?
Video: Farliga eksemet: ”Då ska man söka vård direkt” - Nyhetsmorgon (TV4) 2024, Juli
Anonim

Hvis du klø på din hodebunn eller andre hårdeler av din kroppen, og kløen skjer til enhver tid på dagen, er det mer sannsynlig at det er lus. Skabb vanligvis ikke på hode eller nakke, og kløen er ofte verre om natten. De er festet til hår aksel ved siden av hodebunnen, ofte bak ørene eller på nakke.

Med tanke på dette, hvordan behandler du skabb i håret ditt?

Permetrinkrem 5% (også kjent som Elimite) er vanlig behandling som dreper midd og egg. Den er godkjent for bruk hos voksne og barn som er minst to måneder gamle. Crotamiton lotionor cream 10% (også kjent som Eurax eller Crotan) er godkjent for skabb behandling kun hos voksne. Det er imidlertid ikke veldig effektivt.

Videre, hvordan får du skabb i utgangspunktet? Folk får skabb når midden graver seg inn i huden. Du kan få midd på huden din gjennom: Direct-skin-to-skin contact. Kontakt med en infisert gjenstand som håndkle, sengetøy eller stoppede møbler.

Dessuten kan du få skabb i hodebunnen?

Ansiktet og hodebunn påvirkes sjelden hos voksne, men kan være involvert hos små barn. Lesjoner så tynne som blyant som markerer hvor skabb midd har gravd seg inn i huden; disse er bare synlige i omtrent 25% av tilfellene.

Hva skyldes skabb?

Mens de fleste hudproblemer er det forårsaket av allergier, virus eller genetikk, skabb infeksjoner kommer fra midd. En mikroskopisk midd kalt den menneskelige kløemidden (Sarcoptesscabiei var. hominis) graver seg inn i det øvre laget av en persons hud, der den lever og legger to til tre egg hver dag.

Anbefalt: