Hvilket hormon er ansvarlig for hirsutisme?
Hvilket hormon er ansvarlig for hirsutisme?

Video: Hvilket hormon er ansvarlig for hirsutisme?

Video: Hvilket hormon er ansvarlig for hirsutisme?
Video: Hormonyoga mod menstruationssmerter 2024, Juli
Anonim

Hirsutisme kan være forårsaket av enten et økt nivå av androgener, den mannlige hormoner , eller en overfølsomhet for hårsekkene for androgener. Hann hormoner som testosteron stimulerer hårvekst, øker størrelsen og intensiverer veksten og pigmenteringen av hår.

Ved siden av dette, hvilket hormon er ansvarlig for uønsket hårvekst?

Hormoner kalt androgener er hovedårsaken til at kroppshår utvikler seg. Leger omtaler androgener som mannlige hormoner , selv om både menn og kvinner produserer dem.

For det andre, kan lavt østrogen forårsake hirsutisme? Hormoner . Mange ganger er tilstanden knyttet til høye nivåer av menn hormoner (kalt androgener). Det er normalt for kvinners kropper å lage disse, og lav nivåer ikke årsaken overdreven hårvekst. Men når disse beløpene er for høye, de kan forårsake hirsutisme og andre ting, som akne, en dyp stemme, og små bryster.

Spørsmålet er deretter hvilket hormon som forårsaker hirsutisme?

androgener

Hjelper østrogen med hirsutisme?

Orale prevensjonsmidler. P-piller eller andre hormonelle prevensjonsmidler, som inneholder østrogen og gestagen, behandle hirsutisme forårsaket av androgenproduksjon. Orale prevensjonsmidler er en vanlig behandling for hirsutisme hos kvinner som ikke ønsker å bli gravid.

Anbefalt: