Innholdsfortegnelse:

Kan rusmidler gi deg feber?
Kan rusmidler gi deg feber?

Video: Kan rusmidler gi deg feber?

Video: Kan rusmidler gi deg feber?
Video: MASKA QADAĞASI VƏ COVİD PASPORTU LƏĞV EDİLDİ... 2024, Juli
Anonim

Midlene som vanligvis er forbundet med feber forårsaker inkluderer penicilliner, cefalosporiner, antituberkulære midler, kinidin , prokainamid, metyldopa og fenytoin.

Bare hva betyr en narkotikafeber?

Narkotikafeber er en vanlig tilstand som sammenfaller tidsmessig med administrering av en legemiddel og forsvinner etter seponering av medisiner . Dessverre er det vanligvis en uklar diagnose, ofte stilt ved eksklusjon. Narkotikafeber kan gå foran eller følge med mer alvorlige bivirkninger legemiddel reaksjoner.

Kan også smertestillende medisiner forårsake feber? Kjære redaktør, Opioidbehandling innebærer risiko for uønskede symptomer . En av de ekstremt sjeldne og fortsatt lite kjente symptomer er feber forårsaket ved bruk av dette legemidlet. Å holde en passende kroppstemperatur er en av de grunnleggende homeostatiske funksjonene som er avgjørende for organismenes overlevelse.

Hvilke ulovlige rusmidler forårsaker feber ved siden av ovenfor?

Utløsere

  • Direkte forårsaket av stoffet, f.eks. lamotrigin, progesteron eller kjemoterapi som forårsaker tumornekrose.
  • Mulig bivirkning av sentralstimulerende midler og entaktogener (f.eks. Kokain, MDMA, metamfetamin, PMA, 4-MTA)
  • Som en bivirkning på legemidler, f.eks. antibiotika eller sulfa-medisiner.

Hva kan gi deg feber?

Feber betyr en kroppstemperatur på 38°C (100,4°F) eller høyere. En infeksjon, som for eksempel influensa, er den vanligste årsaken til feber . Andre forhold kan også forårsake en feber . Disse inkluderer sykdommer som produserer betennelse, som revmatoid artritt, reaksjoner på medikamenter eller vaksiner, og til og med visse typer kreft.

Anbefalt: