Hvordan forklarer teorien om behovet for å tilhøre vår sosiale atferd?
Hvordan forklarer teorien om behovet for å tilhøre vår sosiale atferd?

Video: Hvordan forklarer teorien om behovet for å tilhøre vår sosiale atferd?

Video: Hvordan forklarer teorien om behovet for å tilhøre vår sosiale atferd?
Video: RUS OG PSYKISK HELSE KONFERANSE 2020 - Likeverdige tjenester 2024, Juli
Anonim

Hvordan forklarer teorien om behovet for å tilhøre vår sosiale atferd ? De trenge for fellesskap er et grunnleggende motiv, som sult. Våre forfedre som bodde i grupper, var mer sannsynlig å overleve og videreføre genene sine. Skyldfølelse er sterkt påvirket av sosial miljø.

Ved siden av dette, hva er behovet for å tilhøre teori?

De trenger å tilhøre refererer til ideen om at mennesker har en grunnleggende motivasjon for å bli akseptert i relasjonsskip med andre og å være en del av sosiale grupper. Det at tilhørighet er et trenge betyr at mennesker må etablere og opprettholde et minimum av varige forhold.

I tillegg, hvordan får du noen til å føle at de hører til? Her er noen måter å hjelpe til med å skape en følelse av tilhørighet:

  1. Ring en venn eller et familiemedlem for å spørre HVORDAN de har det og fortell deg om HVA de gjør (ikke bare snakk om deg selv, din egen familie og ditt eget liv, sørg for at de snakker om livet deres også)
  2. Bli med i en sosial gruppe for moro skyld.

Videre, hvorfor føler mennesker behov for å tilhøre?

Å være knyttet til andre mennesker , den trenger å tilhøre , kan virke for å beskytte oss mot fysisk sykdom og emosjonell lidelse. Siden vi opplever ubehag når dette trenge blir ikke oppfylt, søker vi tilhørighet gjennom våre liv. Dette instinktive trenge å være knyttet til andre kan ha evolusjonær opprinnelse.

Hvilke bevis peker på at mennesker trenger å tilhøre?

Vårt behov å tilknytte eller tilhøre -følelse knyttet og identifisert med andre-hadde overlevelsesverdi for våre forfedre, som kan forklare hvorfor mennesker i hvert samfunn lever i grupper.

Anbefalt: