Kan CBT hjelpe OCD?
Kan CBT hjelpe OCD?

Video: Kan CBT hjelpe OCD?

Video: Kan CBT hjelpe OCD?
Video: CBT for obsessive compulsive disorder (OCD) 2024, Juli
Anonim

CBT brukes med hell som behandling for mange psykologiske problemer, inkludert OCD og andre angstproblemer som panikk, posttraumatisk stresslidelse og sosial fobi. Selv om vi alltid er åpne for andre terapier, viser bevisene for de fleste CBT er den foretrukne behandlingen for OCD.

Når det gjelder dette, hvordan behandler CBT OCD?

Kognitiv atferdsterapi er en behandling til OCD som bruker to vitenskapelig baserte teknikker for å endre en persons oppførsel og tanker: eksponering og responsforebygging (ERP) og kognitiv terapi. CBT blir utført av en kognitiv atferdsterapeut som har spesialopplæring i behandling av OCD.

Vet også, fungerer CBT for påtrengende tanker? Kognitiv terapi for behandling av OCD påtrengende tanker De med påtrengende tanker fra OCD eller kompleks PTSD påtrengende tanker dra nytte av mindfulness-øvelser, men krever vanligvis behandling tidligere selvhjelp også. Kognitiv atferdsterapi ( CBT ) har vist seg å være 70% effektiv hos pasienter med OCD.

Vet også, hva er den beste behandlingen for OCD?

Kognitiv atferdsterapi er den beste behandlingsformen for OCD. Kognitiv atferdsterapi ( CBT ) anses å være den beste behandlingsformen for OCD. OCD antas å være et genetisk basert problem med atferdskomponenter, og ikke av psykologisk opprinnelse.

Hvor effektiv er eksponeringsterapi for OCD?

Eksponeringsterapi for OCD . Selv om det er en rekke atferdsmessige terapier til behandling av OCD , fokuserer nesten alle på å utsette deg for de tingene du frykter mest, for eksempel bakterier eller en opprivende tanke. Mens oppførsel terapier kan være veldig effektive , bare to tredjedeler av pasientene fullfører behandlingen.

Anbefalt: