Hva er en multifokal kontaktlinse?
Hva er en multifokal kontaktlinse?

Video: Hva er en multifokal kontaktlinse?

Video: Hva er en multifokal kontaktlinse?
Video: How do Bifocal and Multifocal Contact Lenses Work? 2024, Juli
Anonim

Multifokal eller 'varifokal kontaktlinser ' er designet for å korrigere det visuelle problemet med presbyopi. De blander sammen to eller flere resepter for å tillate øynene dine å fokusere på objekter på alle avstander, noe som gir deg friheten fra å bruke varifokale briller.

Fungerer multifokale kontaktlinser virkelig i denne forbindelse?

Det er ingen harde og raske regler. Men generelt asfærisk multifokale kontaktlinser en tendens til å arbeid best for mild til moderat presbyopi, og konsentrisk eller segmentert multifokale kontakter er ofte mer vellykket for avansert presbyopi.

Foruten ovenfor, hva er forskjellen mellom multifokale og vanlige kontakter? Multifokal kontakt linsene har en jevn og gradvis overgang mellom reseptet for å lese og se ting på nært hold, reseptet for vanlig avstand, og se ting langt unna i avstand - veldig mye som progressive briller.

Hvor lang tid tar det følgelig å tilpasse seg multifokale kontaktlinser?

Det kan til og med ta fra fire til seks uker for øynene deres å tilpasse seg. Angi den første oppfølgingsavtalen for en uke og foreta justeringer etter behov. Nær synsskarphet er ikke alltid en god forutsigelse for suksess med multifokale kontaktlinser.

Hva er en multifokal linse?

Multifokal briller linser inneholde to eller flere linse krefter til å hjelpe deg med å se objekter på alle avstander etter at du mister evnen til naturlig å endre fokus på øynene dine på grunn av alder (presbyopi). Flat-top bifokal linse (også kalt en D-seg eller straight-top).

Anbefalt: