Hva er de iboende musklene i strupehodet?
Hva er de iboende musklene i strupehodet?

Video: Hva er de iboende musklene i strupehodet?

Video: Hva er de iboende musklene i strupehodet?
Video: MED PENNYWISE 24 TIMER I DET GRUTE ROMMET!!! Utfordring!! 2024, Juli
Anonim

Inneboende. De indre laryngealmusklene er ansvarlige for å kontrollere lydproduksjonen. Cricothyroid muskel forlenge og spenne stemmebåndene . Posterior cricoarytenoid muskler bortfører og roterer eksternt arytenoid brusk , noe som resulterte i bortføring stemmebåndene.

Tilsvarende, hva er de ekstrinsiske muskler i strupehodet?

De ekstrinsiske muskler i strupehodet inkluderer suprahyoid og infrahyoid muskler i nakken, og også stylopharyngeus, en muskel i svelget.

På samme måte, hva er innerveringen for hver av de iboende larynxmusklene? Alle de indre muskler i strupehodet (unntatt cricothyroid ) er innervert av den nedre larynxnerven – den terminale grenen til den tilbakevendende larynxnerven, i seg selv en gren av vagus nerve.

Hvilken type muskel er derfor strupehodet?

Det tverrgående arytenoid muskel er en enkelt muskel som strekker seg mellom de bakre overflatene på hver arytenoid brusk. Hovedfunksjonen er adduksjon av stemmebåndene, og den innerveres av begge tilbakevendende laryngeale grener av vagusnervene (CN X).

Er strupehodet glatt muskulatur?

Tråstripet muskel vev kan kontrolleres aktivt og bevisst - i motsetning til glatt muskel vev. I tillegg til tungen, strupehode og diafragma, det omfatter hele skjelettet muskel vev som er ansvarlig for bevegelse og stabilisering av skjelettet og ekstremiteter.

Anbefalt: