Er ERP en form for CBT?
Er ERP en form for CBT?

Video: Er ERP en form for CBT?

Video: Er ERP en form for CBT?
Video: Практика применения СППР для управления проектом внедрения 1С: ERP (совместно с «Портал-юг») 2024, Juli
Anonim

Eksponeringsrespons forebyggende terapi ( ERP Terapi) er en type Kognitiv atferdsterapi ( CBT ), og i sønnens tilfelle en veldig effektiv behandling for OCD. I et nøtteskall innebærer denne terapien at personen med OCD står overfor frykten sin og deretter avstår fra å ritualisere.

Deretter kan man også spørre, er ERP en del av CBT?

CBT Terapeuter hjelper pasienter med å evaluere seg selv, gjenkjenne skadelige tanker, atferd og følelser, og lære å reagere på dem på mindre plagsomme måter. Eksponering og responsforebygging ( ERP ), Aksept- og engasjementsterapi (ACT), kognitiv terapi og dialektisk atferdsterapi er alle former for CBT.

Vet også, hva er ERP mental helse? Eksponering og responsforebygging ( ERP ) terapi er den bevisbaserte psykologiske behandlingen som er valgt for tvangstanker lidelse . I utgangspunktet blir personen med OCD utsatt for sine besettelser, oppmuntres til å føle angsten og blir bedt om å avstå fra å delta i ritualer (tvang) for å redusere frykten.

Følgelig kan du gjøre ERP på egen hånd?

ERP , eller eksponering og responsforebyggende behandling, er gullstandarden for OCD-behandling. I ERP , du frivillig utsette deg selv for kilden til din frykt om og om igjen, uten å utføre noen tvang til å nøytralisere eller stoppe frykten.

Kan ERP gjøre OCD verre?

Ja, ting kan bli verre før de blir bedre, og ERP er vanskelig, men lever med ubehandlet OCD er vanskeligere. Forplikt deg til å gjøre arbeidet, fordi arbeidet fungerer. Du kan gjøre den!

Anbefalt: