Hvordan forklarer du hyperopi?
Hvordan forklarer du hyperopi?

Video: Hvordan forklarer du hyperopi?

Video: Hvordan forklarer du hyperopi?
Video: Hvordan får du den rette hjælp? Hudlægen forklarer 2024, Juli
Anonim

Hyperopi er den medisinske betegnelsen for øyetilstanden som vanligvis er kjent som langsyn eller langsyn. Ung hyperopisk pasienter kan fokusere på fjerne objekter, men nær gjenstander blir ikke tydelig sett. Med alderen vil også fjerne gjenstander bli påvirket. Hyperopi skyldes at øyebollet er for kort eller hornhinnen for flat.

Vet også hva som forårsaker hyperopi?

Dette synsproblemet oppstår når lysstråler som kommer inn i øyet, fokuserer bak netthinnen, i stedet for direkte på det. Øyeeplet til en langsynt person er kortere enn normalt. Mange barn blir født langsynte, og noen av dem "vokser fra" det når øyeeplet forlenges med normal vekst.

For det andre, kan hyperopi bli kurert? Hyperopi behandling Langsynthet kan korrigeres med briller eller kontaktlinser for å endre måten lysstråler bøyer seg inn i øynene. Hvis brille- eller kontaktlinseresepten begynner med pluss-tall, som +2,50, er du langsynt.

Med tanke på dette, hva skjer hyperopi?

Fremsynthet , eller hypermetropi , som det er medisinsk betegnet, er en visjonstilstand der fjerne objekter kan sees tydelig, men nære ikke kommer i riktig fokus. Langsynthet skyldes at øyet ikke bøyer lyset skikkelig så det fokuserer foran øyets bakside eller at hornhinnen har for liten krumning.

Hvordan tester du for hypermetropi?

Øyelegen din kan diagnostisere hypermetropi som en del av en omfattende øyeundersøkelse. Han eller hun vil avgjøre om du har hypermetropi ved å bruke et standardsyn test , der du blir bedt om å lese bokstaver på et diagram plassert i den andre enden av rommet, og andre målinger.

Anbefalt: