Hva er Presbylaryngis?
Hva er Presbylaryngis?

Video: Hva er Presbylaryngis?

Video: Hva er Presbylaryngis?
Video: No 1. aprīļa atcels gandrīz visus Covid-19 ierobežojumus 2024, September
Anonim

Presbylaryngis refererer til aldersrelaterte strukturelle endringer i stemmefoldene. En viss grad av stemmefoldatrofi og redusert elastisitet er en del av den normale aldringsprosessen.

Med tanke på dette, hva er Presbylarynx?

De presbylarynx er en tilstand der aldersrelatert atrofi av bløtvev i strupehodet resulterer i svak stemme og begrenset vokalområde og utholdenhet. Med andre ord er det tap av vokalfoldtone og elastisitet på grunn av aldring som påvirker stemmekvaliteten.

På samme måte kan stemmen din atrofi? Når den er aktivert, blir stemmebåndene ført til midten slik at stemme kan bli produsert. Tapet av muskelmasse kalles vokal atrofi . Atrofi kan skje som en normal konsekvens av aldring eller kan skyldes en nerveskade. Noen mennesker har naturlig tynnere stemmemuskler.

Følgelig, hva forårsaker stemmebåndsbuing?

Tyroarytenoidmuskelen utgjør hoveddelen av stemmebåndet . Når en eller begge av stemmebåndene bli forferdet eller svak, dannes et gap mellom stemmebåndene . Dette forårsaker stemmefoldbøyning . Det forhindrer dem i å lukke helt og vibrere som de skal.

Hvordan behandler du muskelspenning dysfoni?

Vi tilbyr flere forskjellige behandlinger til muskelspenning dysfoni (MTD): Taleterapi - Dette er den vanligste behandling for MTD. Det kan omfatte resonant stemmeteknikk og massasje. Botox-injeksjoner - Botox brukes noen ganger sammen med stemmeterapi for å få stemmeboksen til å stoppe spasmer.

Anbefalt: