Hva er forskjellen mellom melanom og ondartet melanom?
Hva er forskjellen mellom melanom og ondartet melanom?

Video: Hva er forskjellen mellom melanom og ondartet melanom?

Video: Hva er forskjellen mellom melanom og ondartet melanom?
Video: Hva er forskjellen mellom production og management? 2024, Kan
Anonim

Melanom er en kreft som begynner i melanocytter. Andre navn til dette kreft inkludere ondartet melanom og kutan melanom . Mest melanom cellene lager fortsatt melanin melanom svulster er vanligvis brune eller svarte. Men noen melanomer ikke lag melanin og kan virke rosa, brun eller til og med hvit.

På denne måten, hva betyr det å ha et ondartet melanom?

Kreft, ondartet melanom : En hudkreft som begynner i celler som kalles melanocytter. Melanocytter kan vokse sammen for å danne godartede (ikke kreft ) føflekker. En endring i størrelse, form eller farge på en føflekk kan være et tegn på melanom . Melanom kan kureres hvis det oppdages tidlig, før spredning (metastase) til andre områder av kroppen.

Hva er også verre melanom eller karsinom? Melanom er en alvorlig form for hud kreft som begynner i celler kjent som melanocytter. Selv om det er mindre vanlig enn basalcelle karsinom (BCC) og plateepitelcelle karsinom (SCC), melanom er langt mer farlig på grunn av dets evne til å spre seg til andre organer raskere hvis den ikke behandles på et tidlig stadium.

Heri, hvordan ser ondartet melanom ut?

Melanomer er vanligvis brune eller svarte, men noen kan virke rosa, brune eller til og med hvite. Noen melanomer har områder med forskjellige farger, og de er kanskje ikke runde som normale føflekker. De kan vokse raskt eller til og med spre seg til huden rundt.

Er alle melanomer ondartede?

Melanom er en form for hudkreft som oppstår når pigmentproduserende celler, kjent som melanocytter, muterer og blir kreft. Melanom er bare en type hudkreft. Det er mindre vanlig enn hudkreft i basalceller og plateepitel, men det kan være farlig fordi det er mer sannsynlig at det sprer seg eller metastaserer.

Anbefalt: