Hva kalles en vanlig vorte?
Hva kalles en vanlig vorte?

Video: Hva kalles en vanlig vorte?

Video: Hva kalles en vanlig vorte?
Video: НЕ ВЗДУМАЙ снимать аккумулятор с машины. Делай это ПРАВИЛЬНО ! 2024, Juli
Anonim

Vanlige vorter , også kjent som verruca vulgaris, er en felles dermatologisk tilstand som forårsaker små, kjøttfulle vekster på huden. De finnes oftest på hendene eller fingrene, men kan også forekomme på alle andre ikke-genitale steder.

Hva er en vanlig vorte her?

Vanlige vorter er små, kornete hudvekster som forekommer oftest på fingre eller hender. Grov å ta på, vanlige vorter har også ofte et mønster av bittesmå svarte prikker, som er små, koagulerte blodårer. Det kan ta en vorte så lenge som to til seks måneder å utvikle seg etter at huden din har blitt utsatt for viruset.

Foruten ovenfor, hva er de forskjellige typene vorter?

  • Plantarvorter vokser på fotsålene.
  • Flatvorter vokser vanligvis på ansikt, lår eller armer.
  • Filiformvorter vokser rundt munnen eller nesen og noen ganger på nakken eller under haken.
  • Periungual vorter vokser under og rundt tå- og fingernegler.

Ved siden av dette, hvorfor får folk vorter?

Men vanlig vorter er faktisk en infeksjon i det øverste hudlaget, forårsaket av virus i familien av humant papillomavirus, eller HPV. Når viruset invaderer dette ytre hudlaget, vanligvis gjennom en liten ripe, forårsaker det rask vekst av celler på det ytre hudlaget - og skaper vorte.

Hvilken farge har vorter?

Vanlige vorter er små, harde, grove klumper som er runde og forhøyede. De vises vanligvis på hender og fingre og kan være kjøttfarget, hvitt eller rosa . Filiforme vorter er tynne og trådlignende.

Anbefalt: