Er MDS en leukemi?
Er MDS en leukemi?

Video: Er MDS en leukemi?

Video: Er MDS en leukemi?
Video: ПРОГНОЗИРОВАНИЕ МИЕЛОДИЗПЛАСТИЧЕСКОГО СИНДРОМА (МДС рака крови) * Эмоциональный * 2024, Juli
Anonim

Myelodysplastiske syndromer. I MDS , noen av cellene i benmargen er unormale (dysplastiske) og har problemer med å lage nye blodceller. Hos omtrent 1 av 3 pasienter, MDS kan utvikle seg til en raskt voksende kreft i benmargsceller kalt akutt myeloid leukemi (AML).

På denne måten, hvor lenge kan du leve med myelodysplastisk syndrom?

Noen mennesker med MDS live i årevis med liten eller ingen behandling. For andre, MDS utvikler seg til akutt myeloid leukemi (AML), og forventet levetid uten vellykket behandling er kun en til to år. Noen mennesker har ingen symptomer når de får diagnosen MDS.

Vet også, er myelodysplastisk syndrom en form for kreft? Myelodysplastiske syndromer er en gruppe av kreft der umodne blodceller i beinmargen ikke modnes eller blir friske blodlegemer. De forskjellige typene myelodysplastiske syndromer diagnostiseres basert på visse endringer i blodceller og benmarg.

Med tanke på dette, er MDS en terminal sykdom?

MDS er en form for benmargskreft, selv om progresjonen til leukemi ikke alltid forekommer. Unnlatelse av benmargen å produsere modne friske celler er en gradvis prosess, og derfor MDS er ikke nødvendigvis en terminal sykdom . Hos noen pasienter, men MDS kan utvikle seg til AML, Akutt Myeloid Leukemi.

Hva er forskjellen mellom MDS og leukemi?

Målrette utviklingen av myelodisplastisk syndrom ( MDS ) til akutt myeloid leukemi ( AML ) MDS kan betraktes som en premalign sykdom som påvirker myeloide celler, mens AML er en aggressiv og dødelig blodkreft preget av massiv opphopning av ondartede eksplosjoner i benmarg og blod.

Anbefalt: