Hva er raphe-systemet?
Hva er raphe-systemet?

Video: Hva er raphe-systemet?

Video: Hva er raphe-systemet?
Video: Hva er MS? 2024, Juli
Anonim

84017. Anatomiske termer for neuroanatomi. De raphe kjerner (gresk:? αφή, "søm") er en klynge av moderat størrelse kjerner som finnes i hjernestammen. De har 5-HT1-reseptorer som er koblet med Gi/Go-proteinhemmende adenylcyklase. De fungerer som autoreceptorer i hjernen og reduserer frigjøringen av serotonin.

På samme måte, hvor er raphe -kjernene plassert?

De raphe -kjernen anses å være en del av den retikulære formasjonen og er plassert i hjernestammen. Det er ansvarlig for frigjøring av serotonin til andre deler av hjernen.

Man kan også spørre hvordan raphe-kjernen modulerer smertefølelse? Dens enorme fiberforbindelser til andre deler av sentralnervesystemet gir et morfologisk grunnlag for dets smerte modulerende funksjon. Dens synkende anslag, via nucleus raphe magnus eller direkte, modulere responsene forårsaket av skadelig stimulering av ryggmargshornneuronene.

Her er hva median raphe?

De median raphe nucleus (MRN eller MnR), også kjent som nucleus raphes medianus (NRM) eller superior central nucleus, er en hjernegruppe som består av polygonale, fusiforme og piriforme nevroner, som eksisterer rostral til nucleus raphes pontis.

Hva er funksjonen til raphe -kjerner?

αφή, "søm") er en gruppe av moderat størrelse kjerner funnet i hjernestammen. De har 5-HT1-reseptorer som er koblet til Gi/Go-protein-hemmende adenylsyklase. De funksjon som autoreceptorer i hjernen og reduserer frigivelsen av serotonin.

Anbefalt: