Hva er formålet med Alara?
Hva er formålet med Alara?

Video: Hva er formålet med Alara?

Video: Hva er formålet med Alara?
Video: Hva er forskjellen på intoleranse og allergi? - aPODtera - S.2 Ep.12 2024, Juli
Anonim

ALARA . Akronym for "Så lavt som rimelig oppnåelig." Det betyr å gjøre alle mulige anstrengelser for å opprettholde eksponeringen for ioniserende stråling så langt under dosegrensene som praktisk mulig.

På samme måte, hvorfor er Alara viktig?

ALARA (As Low As Reasonably Achievable) er et sikkerhetsprinsipp designet for å minimere stråledoser og utslipp av radioaktivt materiale. Mer enn bare beste praksis, ALARA er basert på lovlige dosegrenser for overholdelse av regelverk, og er et krav for alle strålesikkerhetsprogrammer.

Deretter er spørsmålet, hva er de tre grunnleggende metodene for å holde eksterne eksponeringer Alara? De tre store prinsipper for å bistå med å opprettholde doser "Så lave som rimelig oppnåelig" er tid, avstand og skjerming.

På samme måte spørs det, hvordan oppnås Alara?

ALARA står for "så lavt som rimelig oppnåelig". Dette prinsippet betyr at selv om det er en liten dose, hvis det ikke er noen fordel å motta dosen, bør du prøve å unngå det. For å gjøre dette kan du bruke tre grunnleggende vernetiltak innen strålingssikkerhet: tid, avstand og skjerming.

Hva er de tre hovedreglene for strålevern?

Det er tre prinsipper for strålevern praktisert i radiologi for å håndtere levende kilder til stråling . Disse tre prinsipper kalles Kardinalregler av strålevern ; de er: tid, avstand og skjerming fra ionisering stråling.

Anbefalt: