Hvilket av følgende produseres i skjoldbruskkjertelen?
Hvilket av følgende produseres i skjoldbruskkjertelen?

Video: Hvilket av følgende produseres i skjoldbruskkjertelen?

Video: Hvilket av følgende produseres i skjoldbruskkjertelen?
Video: ИНФЕКЦИИ ИЛИ ЗАБОЛЕВАНИЯ, ПЕРЕДАВАЕМЫЕ ПОЛОВЫМ ПУТЕМ (ЗППП) ПОЛОСТИ РТА И ОРАЛЬНОГО ПОЛА 2024, Kan
Anonim

Skjoldbruskkjertelen din lager to hovedhormoner - trijodtyronin (T3) og tyroksin (T4). Tilstrekkelige mengder jod (et kjemisk element som er en viktig del av kostholdet vårt) er nødvendig for at skjoldbruskkjertelen skal kunne lage disse hormonene. Et annet hormon som produseres i skjoldbruskkjertelen kalles kalsitonin.

Hva produserer skjoldbruskkjertelen derav?

tyroksin

hva er skjoldbruskkjertelen? De skjoldbruskkjertelen er en endokrin kjertel i nakken din. Det lager to hormoner som skilles ut i blodet: tyroksin (T4) og triiodothyronine (T3). De skjoldbruskkjertelen ligger foran på nakken din i en posisjon rett under Adams eple.

Hva er funksjonen til skjoldbruskkjertelen?

Skjoldbruskkjertelen er en vital hormonkjertel: Den spiller en stor rolle i stoffskiftet, veksten og utviklingen av mennesket kropp . Det hjelper å regulere mange kropp fungerer ved å stadig frigjøre en jevn mengde skjoldbruskkjertel hormoner inn i blodet.

Hvilke hormoner produserer skjoldbruskkjertelen og hva er deres funksjon?

Skjoldbruskkjertelens funksjon er å ta jod, som finnes i mange matvarer, og konvertere det til skjoldbruskhormoner: tyroksin (T4) og trijodtyronin (T3). Skjoldbruskkjertelceller er de eneste cellene i kroppen som kan absorbere jod.

Anbefalt: