Hva er de fire beinene i kneleddet?
Hva er de fire beinene i kneleddet?

Video: Hva er de fire beinene i kneleddet?

Video: Hva er de fire beinene i kneleddet?
Video: Practical Tips for Making Friction Fires 2024, Juli
Anonim

Det er fire bein rundt kneet: lårbein ( femur ), skinneben ( tibia ), kneskål ( patella ), og fibula (se bildet til venstre): Femur ( lårbein ) – det lengste beinet i kroppen; De runde knottene på enden av beinet (nær kneet) kalles kondyler.

Dessuten, hvilke bein er involvert i kneet?

Kneledd: Kneleddet har tre deler. De lårbein (de femur ) møter den store skinneben (de tibia ) for å danne hovedkneleddet. Denne leddet har et indre (medial) og et ytre (lateralt) rom. De kneskål (de patella ) slutter seg til femur for å danne en tredje ledd, kalt patellofemoral joint.

har du et bein i kneet? De kne felles involverer fire bein . Lårbenet, eller lårbenet, utgjør den øverste delen av ledd. En av beinene i underbenet (eller leggområdet), tibia, gir den nederste vektbærende delen av ledd. Kneskålen eller patellaen rir langs fronten av femur.

Vet også, er kneet et hengselledd?

De kneledd er den største ledd i menneskekroppen, og ledd oftest rammet av leddgikt. De kneledd er en hengselledd , noe som betyr at det lar benet forlenge og bøye seg frem og tilbake med minimal side-til-side-bevegelse. Den består av bein, brusk, leddbånd, sener og annet vev.

Hvordan dannes kneleddet?

De kneledd er en synovial av hengsel ledd , som hovedsakelig tillater fleksjon og forlengelse (og en liten grad av medial og lateral rotasjon). Det er dannet ved artikulasjoner mellom patella, femur og tibia.

Anbefalt: