Hva er forskjellen mellom misbruk av narkotika og misbruk?
Hva er forskjellen mellom misbruk av narkotika og misbruk?

Video: Hva er forskjellen mellom misbruk av narkotika og misbruk?

Video: Hva er forskjellen mellom misbruk av narkotika og misbruk?
Video: Rus og avhengighet: Narkotika 2024, Juli
Anonim

I følge FDA (Food and Legemiddel Administrasjon) nøkkelen forskjell på narkotikamisbruk og narkotikamisbruk er den enkeltes intensjoner når tar de legemiddel . Spesielt når det dreier seg om resept narkotika , blir disse begrepene ofte brukt om hverandre og villede mennesker som har potensial for vanedannende oppførsel.

Hva er også forskjellen mellom misbruk og misbruk av et stoff?

Narkotikamisbruk refererer til bruk av et stoff til et formål som ikke er i samsvar med juridiske eller medisinske retningslinjer, oftest med reseptbelagte medisiner. Dette kan bety å ta mer enn det som er foreskrevet, eller ta medisiner som ikke er foreskrevet for deg. Misbruk og misbruk av narkotika er ikke det samme.

Hva er også forskjellen mellom rusmisbruk og ulovlig bruk av narkotika? Stoffmisbruk er når en person rutinemessig bruker rus substans – alkohol , ulovlige rusmidler , eller reseptbelagte medisiner – i overkant til rekreasjonsformål, eller i en måten det er annerledes fra dens tiltenkte bruk . I dette tilfellet refererer begrepet bare til aktiviteten.

Så, hva er narkotikamisbruk?

Narkotikamisbruk er definert som bruk av et stoff til et formål som ikke er i samsvar med juridiske eller medisinske retningslinjer (WHO, 2006). Det har en negativ innvirkning på helse eller funksjon og kan ha form av legemiddel avhengighet, eller være en del av et bredere spekter av problematisk eller skadelig oppførsel (DH, 2006b).

Hva er et eksempel på stoffmisbruk?

Å ta medisiner i svært store mengder som er helsefarlige er også en eksempel på narkotikamisbruk . Eksempler på rusmidler som er vanlig misbrukt inkluderer: foreskrevne medisiner inkludert smertestillende, sovetabletter og forkjølelsesmidler, khat (et blad som tygges over flere timer), og.

Anbefalt: