Hvordan vil du differensiere CNS og PNS?
Hvordan vil du differensiere CNS og PNS?

Video: Hvordan vil du differensiere CNS og PNS?

Video: Hvordan vil du differensiere CNS og PNS?
Video: Central Nervous System: Crash Course A&P #11 2024, Juli
Anonim

De sentralnervesystemet eller CNS inneholder hjernen og ryggmargen. Til sammen tjener hjernen og ryggmargen nervesystemets kommandostasjon. De perifert nervesystem eller PNS inneholder nervene, som forlater hjernen og ryggmargen og reiser til visse områder av kroppen.

Ved siden av dette, hvordan vil du differensiere CNS og PNS når det gjelder deres funksjoner?

De CNS inkluderer hjernen og ryggmargen. Disse sentrene kan deles inn i lavere sentre (inkludert ryggmargen og hjernestammen) og høyere sentre som kommuniserer med hjernen via effektorer. De PNS er et stort nettverk av rygg- og kranialnerver som er knyttet til hjernen og ryggmargen.

På samme måte, hva er samspillet mellom sentral- og perifert nervesystem? De sentrale og perifere nervesystem som formidler gjelleavtrekksrefleksen samhandle og er deler av en integrert nervesystemet . PNS initierer og medierer atferden i fravær av CNS. Når CNS er tilstede, gir det større tilpasningsevne til refleksen fremkalt av perifert stimulering.

På denne måten, hvordan vil du skille de sensoriske og motoriske nevronene?

Sensoriske nevroner bære signaler fra de ytre delene av kroppen din (periferien) inn i sentralnervesystemet. Motoriske nevroner (motoneuroner) bærer signaler fra sentralnervesystemet til de ytre delene (muskler, hud, kjertler) av kroppen din. Interneuroner forbinder forskjellige nevroner i hjernen og ryggmargen.

Hva er hovedfunksjonen til sentralnervesystemet?

De sentralnervesystemet CNS er ansvarlig for å integrere sensorisk informasjon og svare deretter. Det består av to hoved komponenter: Ryggmargen fungerer som en kanal for signaler mellom hjernen og resten av kroppen. Den kontrollerer også enkle muskel- og skjelettreflekser uten input fra hjernen.

Anbefalt: