Hvor er den interhemisfæriske sprekken?
Hvor er den interhemisfæriske sprekken?

Video: Hvor er den interhemisfæriske sprekken?

Video: Hvor er den interhemisfæriske sprekken?
Video: ved du hvad der er i den mad du køber? 2024, Juli
Anonim

De interhemisfærisk sprekk , også kjent som medial longitudinal sprekk , er det dype sporet i midtlinjen som skiller begge hjernehalvdelene og inneholder falx cerebri.

Hvor er så den tverrgående sprekken plassert?

Horisontal sprekk eller Tverrgående sprekk : funnet mellom storhjernen og lillehjernen. Vær oppmerksom på at en " tverrgående sprekk "kan også finnes i leveren og lungene. Medial langsgående sprekk eller langsgående sprekk : som deler storhjernen i de to halvkulene.

Videre, hva er forskjellen mellom en sulcus og en fissur? De sulci og sprekker er begge riller i cortex, men de er differensiert etter størrelse. EN sulcus er et grunnere spor som omgir en gyrus. EN sprekk er en stor fure som deler hjernen i lober og også i de to halvkule som langsgående sprekk.

Foruten dette, hva skjer hvis den langsgående sprekken er skadet?

De langsgående sprekk tillater denne feilretningen og kryssingen av nerver. Skader til nerven forbi optisk chiasme, vil forårsake tap eller svekkelse av det tilsvarende øyet. Hvis høyre side av hjernen er skadet og nerven er skadet eller ødelagt , da vil venstre øye også følge alvorlighetsgraden av skader.

Hvilken stor vene ligger i den langsgående sprekken?

Den dominerende blodåre i denne gruppen er SMCV, som også er kjent som Sylvian blodåre på grunn av beliggenheten i Sylvian sprekk (dvs. den laterale cerebrale sprekk ). Midtkortikal årer motta sideelver fra den underordnede delen av frontallappen, overlegen temporal gyrus og parietal opercula.

Anbefalt: