Er berøringsreseptorer jevnt fordelt i huden?
Er berøringsreseptorer jevnt fordelt i huden?

Video: Er berøringsreseptorer jevnt fordelt i huden?

Video: Er berøringsreseptorer jevnt fordelt i huden?
Video: 2-Minute Neuroscience: Touch Receptors 2024, Juli
Anonim

I så fall har du sannsynligvis lagt merke til at noen deler av kroppen din er mer kilende enn andre. Det er fordi din hudens berøringsreseptorer er ikke Jevnt distribuert -Noen områder har mer og andre har mye mindre. I denne aktiviteten lærer du mer om din følelse av ta på ved å teste kroppens egne reaksjoner.

Så er berøringsreseptorer jevnt fordelt over hele huden?

Ta på , Termosepsjon og Noiception. Et antall reseptorer er fordelt gjennom huden å svare på ulike ta på -relaterte stimuli (figur 1). Disse reseptorer inkluderer Meissners legemer, Pacinian -legemer, Merkels disker og Ruffini -legemer.

Man kan også spørre seg hvorfor ikke huden er like følsom over hele kroppen? Reseptorene i vår hud er ikke distribuert på en ensartet måte rundt våre kropper . Noen steder, for eksempel fingre og lepper, har flere berøringsreseptorer enn andre deler av våre kropp , for eksempel ryggen vår. Det er en grunn til at vi er flere følsom å røre på våre fingre og ansikt enn på ryggen vår.

Når det gjelder dette, hvordan fordeles berøringsreseptorer i huden?

Påvisning av ta på stimuli begynner med mekanisk deformasjon av flere typer spesialiserte berøringsreseptorer , distribuert ujevnt over kroppsoverflaten. Ruffini-legemer og Merkel-skiver reagerer på trykk eller strekk av hud med signaler som fortsetter så lenge det blir stimulert.

Hvilke hudreseptorer reagerer kun på trykk?

Kutan mekanoreceptorer svare på mekaniske stimuli som skyldes fysisk interaksjon, inkludert trykk og vibrasjon . De befinner seg i huden, som andre kutane reseptorer.

Anbefalt: