Innholdsfortegnelse:

Hva er hudfototype?
Hva er hudfototype?

Video: Hva er hudfototype?

Video: Hva er hudfototype?
Video: Уроки HTML, CSS / Эффекты при наведении мышки – например меняется картинка - css hover 2024, Juli
Anonim

De hudfototype klassifiseringssystem ble utviklet av Thomas B. Fitzpatrick i 1975. Det er basert på følsomheten til hud til solbrenthet og evnen til hud å sole seg. Melanin er hovedlinjen for naturlig beskyttelse for hud mot de skadelige ultrafiolette strålene fra solen.

Videre, hva er hudtype5?

Folk med hudtype V har en oliven eller mørk hudtone og inkluderer lyshudede afroamerikanere, indianere og de som er greie i Midtøsten. De blir lett brune og brenner seg svært sjelden. Dette hudtype kan også produsere mindre pigmentering kalt hypopigmentering eller lysere områder, etter en brannskade eller annen skade.

Videre, hva er formålet med Fitzpatricks hudfototypesystem? De Fitzpatrick skala (også Fitzpatrick hud skrive test; eller Fitzpatrick fototyping skala ) er et numerisk klassifiseringsskjema for mennesker hud farge. Den ble utviklet i 1975 av Thomas B. Fitzpatrick som en måte å estimere responsen på forskjellige typer hud til ultrafiolett (UV) lys.

Hva betyr Phototype når vi holder dette for øye?

Fototype kan referere til en metalltrykkblokk, noen ganger forberedt ved hjelp av fotogravure for å reprodusere et fotografi i utskrift. Blokken kan være et halvtonebilde. Fototype kan også referere til typesett ved hjelp av en fototypesettingsprosess for å forberede sider for fotolitografi. Denne prosessen erstattet varmmetalsettering.

Hva er de seks Fitzpatrick -hudtyper?

Fitzpatrick hudtype 6

  • hudfarge (før soleksponering): dypt pigmentert mørkebrun til mørkeste brun.
  • øyenfarge: brunsvart.
  • naturlig hårfarge: svart.
  • solreaksjon: fregner aldri, brenner seg aldri og blir alltid mørkt brun.

Anbefalt: