Hva er overlevelsesraten for B-celle lymfom?
Hva er overlevelsesraten for B-celle lymfom?

Video: Hva er overlevelsesraten for B-celle lymfom?

Video: Hva er overlevelsesraten for B-celle lymfom?
Video: Lymphoma Patients who Remain Event-Free Two Years after Diagnosis have a Normal Life Expectancy 2024, Juli
Anonim

Nedenfor er den 5-årige slektningen overlevelsesrater for to vanlige typer NHL - diffus stor B - cellelymfom og follikulær lymfom - basert på personer diagnostisert mellom 2009 og 2015.

5-årig slektning overlevelsesrater for NHL.

SEER Stage 5-årig slektning Overlevelsesrate
Fjern 55%
Alle SEER -stadier kombinert 63%

På samme måte er B -cellelymfom herdbart?

Selv om det er mer enn 60 typer NHL, diffuse store B -cellelymfom (DLBCL) er den vanligste typen, og utgjør omtrent 30 prosent av alle lymfomer . DLBCL er dødelig hvis den ikke behandles, men med rettidig og passende behandling kan omtrent to tredjedeler av alle mennesker bli kurert.

Vet også, hvor lenge kan du leve med B -cellelymfom? Hodgkins lymfom kan behandles, spesielt i de tidlige stadiene. De en -års overlevelsesrate for alle pasienter diagnostisert med Hodgkins lymfom er om lag 92 prosent. Den femårige overlevelsesraten er om lag 86 prosent. For personer med stadium 4 Hodgkins lymfom , er overlevelsesraten lavere.

På samme måte kan man spørre seg, hva er overlevelsesraten for non-Hodgkins lymfom B-celle?

De prognose av NHL kan være bra, men avhenger av typen lymfom , omfanget av spredning (iscenesettelse) og respons på terapi. En helsepersonell vil diskutere prognose med pasienten. Totalt fem år overlevelsesrate for mennesker med NHL er 71%, mens den totale 10-årige overlevelsesrate er 60 %.

Hva er B -cellelymfomprognose?

Spredt stort B - celle lymfom (DLBCL) er en type blodkreft. Spredt stort B - cellelymfom er en ikke-Hodgkins lymfom (NHL). Av over 60 typer NHL -er er diffuse store B - cellelymfom er den vanligste. DLBCL er den mest aggressive eller raskt voksende formen for NHL. Det kan føre til døden hvis den ikke behandles.

Anbefalt: