Hva er pleomorfe forkalkninger?
Hva er pleomorfe forkalkninger?

Video: Hva er pleomorfe forkalkninger?

Video: Hva er pleomorfe forkalkninger?
Video: Breast Micro-calcifications : All You Need to Know | Mammography | Dr. Terry Minuk 2024, Juli
Anonim

Forkalkninger med fett nekrose kan skje som et resultat av kirurgi eller stråling til brystområdet. Mikrokalkninger som varierer i størrelse og form er mer bekymringsfulle - du kan høre disse omtalt som pleomorfe forkalkninger ” - og de kan være gruppert i et bestemt område av brystet.

På samme måte er pleomorfe forkalkninger kreftfremkallende?

Fint Pleomorf Disse forkalkninger varierer i størrelse og former og er vanligvis De er mer iøynefallende enn de amorfe forkalkninger . Det er en 25-40% risiko for malignitet. Til venstre fint pleomorfe forkalkninger i en segmental og lineær fordeling.

På samme måte, hvor mange prosent av brystkalkninger er kreft? '' Godartet '' forkalkninger regnes som ufarlige. Ingen ytterligere evaluering eller behandling er nødvendig. ''Sannsynligvis godartet'' forkalkninger har mindre enn 2 % risiko for å være det kreft . Med andre ord, omtrent 98% av tiden, denne typen forkalkninger anses å ikke være kreft.

Er også klynger av mikrokalkninger nesten alltid ondartede?

Makrokalsifikasjoner ser store og runde ut på et mammografi. De er vanligvis ikke relatert til kreft og ikke vanligvis trenger oppfølging. Mikrokalkninger er små og kan vises i klynger . De er vanligvis godartet (ikke kreft ), men kan være et tegn på bryst kreft.

Hva er mistenkelige forkalkninger?

Forkalkninger som er uregelmessige i størrelse eller form eller er tett samlet sammen, kalles mistenkelige forkalkninger . Formålet med biopsien er å finne ut om forkalkninger er godartet (ikke kreft) eller ondartet (kreft). De fleste kvinner som har mistenkelige forkalkninger ikke har kreft.

Anbefalt: