Hvordan ser en peritonsillar abscess ut?
Hvordan ser en peritonsillar abscess ut?

Video: Hvordan ser en peritonsillar abscess ut?

Video: Hvordan ser en peritonsillar abscess ut?
Video: Peritonsillar abscess 2024, Juni
Anonim

Symptomene på a peritonsillar abscess er lik de med betennelse i mandlene og halsbetennelse. Men med denne tilstanden kan du faktisk se abscess mot baksiden av halsen. Den ser ut som en hovent, hvitaktig blemme eller byll.

Herav, vil en peritonsillar abscess forsvinne av seg selv?

Når en person mottar behandling, a peritonsillar abscess vanligvis går bort uten å forårsake ytterligere problemer. Men i mangel av behandling, en abscess kan forårsake alvorlige problemer. Komplikasjoner av a peritonsillar abscess inkluderer: en blokkert luftvei.

I tillegg bør jeg gå til legevakten for Peritonsillar abscess? Ring legen din hvis du har sår hals med feber eller noen av de andre problemene som kan være forårsaket av peritonsillar abscess . Det er sjelden at en abscess kommer i veien for pusten din, men hvis det gjør det, må du kanskje gå til legevakten med en gang. Legen vil undersøke munnen, halsen og nakken.

Vet også, hvor lang tid tar det før en peritonsillar abscess dannes?

Det første symptomet på a peritonsillar abscess er vanligvis vondt i halsen. En periode uten feber eller andre symptomer kan følge som abscess utvikler. Det er ikke uvanlig med en forsinkelse på 2 til 5 dager mellom starten av symptomene og abscess formasjon.

Hva forårsaker peritonsillær abscess?

Peritonsillar abscesser er vanligvis forårsaket av Streptococcus pyogenes, de samme bakteriene som forårsaker halsbetennelse og betennelse i mandlene. Hvis infeksjon sprer seg utover mandelen, kan det skape en abscess rundt mandelen.

Anbefalt: