Innholdsfortegnelse:

Hva er restitusjonstiden for varmeutmattelse?
Hva er restitusjonstiden for varmeutmattelse?

Video: Hva er restitusjonstiden for varmeutmattelse?

Video: Hva er restitusjonstiden for varmeutmattelse?
Video: Ask the Expert: What is Heat Exhaustion? 2024, Juli
Anonim

Restitusjonstid

Hos de fleste er symptomer på varmeutmattelse vil begynne å bli bedre innen 30 minutter. Men hvis symptomene ikke blir bedre etter 30–60 minutter, søk legehjelp.

Tilsvarende, hvordan gjenoppretter du deg fra varmeutmattelse?

I de fleste tilfeller kan du behandle varmeutmattelse selv ved å gjøre følgende:

  1. Hvil på et kjølig sted. Det er best å komme inn i en bygning med aircondition, men i det minste finne et skyggefullt sted eller sitte foran en vifte.
  2. Drikk kjølige væsker. Hold deg til vann eller sportsdrikker.
  3. Prøv kjøletiltak.
  4. Løsne klærne.

Spørsmålet er deretter om du er mer utsatt for varmeutmattelse etter å ha fått det? A: Oddsen din for forstår det igjen er faktisk høyere, men de trenger ikke å være det. Anstrengelse heteslag oppstår når kroppen ikke klarer å kjøle seg skikkelig under trening. Derimot, varme opplevd intoleranse etter et tilfelle av anstrengelse heteslag går ofte over i løpet av få måneder.

Følgelig, kan varmeutmattelse vare i noen dager?

Bor med varmeutmattelse og heteslag Dette kan vare i omtrent en uke. Det er viktig å hvile og la kroppen komme seg. Unngå varmt vær og mosjon. Spør legen din når det er trygt å gå tilbake til dine normale aktiviteter.

Hva skal jeg spise etter varm utmattelse?

Beskytt hodet og nakken med en lue eller paraply når du er utendørs. Drikk mye vann eller sportsdrikker. Unngå alkohol. Spise salt matvarer , for eksempel saltet kjeks og saltet kringler.

Anbefalt: