Hvordan lages RhoGAM?
Hvordan lages RhoGAM?

Video: Hvordan lages RhoGAM?

Video: Hvordan lages RhoGAM?
Video: Introduction to RhoGAM and Why It's Given 2024, Juli
Anonim

RhoGAM er en sterilisert løsning laget fra menneskeblod som inneholder en svært liten mengde Rh-positive proteiner. Disse proteinene hindrer immunsystemet ditt i å lage permanente antistoffer mot Rh-positivt blod. RhoGAM gis som en injeksjon (skudd).

Rett og slett, hvordan er Rh immunglobulin laget?

RHo (D) immunglobulin er laget fra humant plasma (en del av blodet) som kan inneholde virus og andre smittestoffer. Donert plasma blir testet og behandlet for å redusere risikoen for at det inneholder smittestoffer, men det er fortsatt en liten mulighet for at det kan overføre sykdom.

På samme måte er RhoGAM et blodprodukt? Det er hvor RhoGAM (som bare er ett merkenavn av flere) kommer inn. Vaksinelignende forbindelse, også kjent som Rh-immunoglobulin, er en blodprodukt som kan stoppe immunsystemet ditt fra å angripe Rh-positive celler.

Så, hvor kommer RhoGAM -skuddet fra?

RhoGAM er en løsning av antistoffer samlet fra plasmadonorer. Legen din er foreskrive RhoGAM fordi du er Rh-negativ. Under graviditeten, det er normalt at en liten mengde av babyens blod kommer inn i blodet ditt.

Hva er RhoGAM når og hvorfor brukes det?

RhoGAM er en sterilisert løsning laget av humant blod. RhoGAM er brukt for å forhindre en immunrespons mot Rh -positivt blod hos mennesker med en Rh -negativ blodtype. Denne medisinen kan også være brukt i behandling av immun trombocytopenisk purpura (ITP).

Anbefalt: