Hva gjør acetylering med et protein?
Hva gjør acetylering med et protein?

Video: Hva gjør acetylering med et protein?

Video: Hva gjør acetylering med et protein?
Video: Hvor meget protein skal jeg spise? | #COACH 2024, Juli
Anonim

Acetylering er en viktig modifikasjon av proteiner i cellebiologi; og proteomikkstudier har identifisert tusenvis av acetylert pattedyr proteiner . Acetylering forekommer som en co-translasjonell og post-translasjonell modifikasjon av proteiner , for eksempel histoner, p53 og tubuliner.

Deretter kan man også spørre seg, hva er en acetyleringsreaksjon?

Acetylering er et kjemikalie reaksjon det kalles etanoylering i IUPAC -nomenklaturen. Den beskriver en reaksjon som introduserer en acetylfunksjonell gruppe i en kjemisk forbindelse. Den motsatte kjemikalien reaksjon kalles deacetylering – det er fjerning av acetylgruppen.

Hva er også forskjellen mellom acetylering og metylering? Acetylering er prosessen med å legge til en acetyl gruppe til et annet molekyl - et histon eller en annen type protein, for eksempel, selv om mange andre typer molekyler også kan være acetylert . Metylering er prosessen med å tilsette en metylgruppe til et annet molekyl, for eksempel DNA eller et histon eller annet protein.

Ved siden av dette, hvordan oppdager du acetylering?

En rekke analyser har blitt brukt for å lykkes oppdage de acetylering eller metylering av RelA. Disse analysene inkluderer radiomerking av acetyl - eller metylgrupper, immunoblotting med panne eller stedsspesifikk acetyl - eller metyllysinantistoffer og massespektrometri (6, 7, 16, 18, 19).

Hva er lysinacetylering?

Lysin acetylering er en vanlig protein post-translasjonell modifikasjon i bakterier og eukaryoter. I likhet med fosforylering, lysinacetylering finnes i både eukaryoter og prokaryoter og modifiserer hundrevis til tusenvis av proteiner i celler.

Anbefalt: