Har hver linje en ligning for avskjæringsfelling?
Har hver linje en ligning for avskjæringsfelling?

Video: Har hver linje en ligning for avskjæringsfelling?

Video: Har hver linje en ligning for avskjæringsfelling?
Video: Lær ligninger 2 - hvordan løser man en ligning 2024, Juli
Anonim

Svar: (a) Nei, hver ligning av linecan ikke skrives inn skråning Skjæringsskjema hvilken kan forklares på følgende måte. →y=m x +c, hvor er skråning av linje og c er y avskjære . hvis, c=0, da linje vil ikke være med skråavskjæringsform.

Bare så, hvordan finner du skråningsavskjæringsformen av en linje?

  1. Identifiser skråningen, m. Dette kan gjøres ved å beregne skråningen mellom to kjente punkter på linjen ved å bruke skråformelen.
  2. Finn y-skjæringspunktet. Dette kan gjøres ved å erstatte skråningen og koordinatene til et punkt (x, y) på linjen i formelen for skråning-skjæringspunkt og deretter løse for b.

I tillegg, hvordan tegner jeg en ligning i skjæringsskjæringsform? Skjæringsskjæringsform brukes når den lineære ligningen er skrevet i formen:

  1. y = mx + b.
  2. Graf ligningen: y = 2x + 4.
  3. Helling = 2 eller 2/1.
  4. Y-skjæringspunkt = 4 eller (0, 4)
  5. Trinn 1: Plott y-skjæringspunktet på grafen din.
  6. Trinn 2: Fra y-skjæringspunktet (0, 4) bruker du skråningen til å plotte ditt neste punkt.

Tilsvarende, hva er ligningen for en linje uten skråning?

Merk: The ligning av x-aksen er y = 0. Linjer som er vertikale har ingen skråning (den eksisterer ikke, er ikke definert). De har "stige", men Nei "løpe". Therise/run formel for skråningen har alltid en null nevner og er udefinert.

Hva er stigningsformelen?

For å beregne skråningen av en linje trenger du bare to punkter fra den linjen, (x1, y1) og (x2, y2). Ligningen som brukes til å beregne skråningen fra to punkter er: På en graf kan dette representeres som: Det er tre trinn i beregningen av skråningen av en rett linje når du ikke får likningen.

Anbefalt: