Er Ritalin eller Adderall mer avhengighetsskapende?
Er Ritalin eller Adderall mer avhengighetsskapende?

Video: Er Ritalin eller Adderall mer avhengighetsskapende?

Video: Er Ritalin eller Adderall mer avhengighetsskapende?
Video: Stimulants (Ritalin and Adderall) Explained in 3 Minutes 2024, Juni
Anonim

Når det tas i større doser enn foreskrevet, Ritalin produserer eufori, og øker potensialet for avhengighet hos noen individer. Adderall , anamfetamin, er også ofte foreskrevet for ADHD og fungerer på samme måte som Ritalin.

På samme måte kan du bli avhengig av ADHD-medisiner?

Avhengighet av ADHD -medisinering De medisiner den godbiten ADHD , hvis mishandlet, kan føre til avhengighet . Når det gjelder enkeltpersoner som har ADHD , en undersøkelse fra University of California, Los Angeles (UCLA) fant at å ta Adderall ellerRitalin ikke økte risikoen for avhengighet til disse stoffene eller andre stoffer.

På samme måte, hvor mange mg Ritalin er lik Adderall? Umiddelbar utgivelsesversjon av Ritalin er kortere hos de fleste, og effektiviteten varierer fra 3 til 4 timer. Også en 5 mg dose av Adderall er tilsvarende rundt 10 mg Ritalin . Adderall doser tilgjengelig fra 5 mg og går opp til 30 mg , med flere trinnvise alternativer i mellom.

Blir mennesker med ADHD avhengige av Adderall angående dette?

Enhver sentralstimulerende medisin har potensial til å forårsake avhengighet , men ikke i de dosene som brukes til ADHD overvåket av lege. Brukes riktig, er det minimalt med sannsynlighet for at du ville bli fysiologisk avhengig av Adderall . Dette ikke er avhengighet.

Hva er den sterkeste ADHD -medisinen?

Dexedrine og Adderall er merkenavn for to av de mest foreskrevne sentralstimulerende stoffene medisiner pleide å behandle oppmerksomhetsunderskudd hyperaktivitetsforstyrrelse, vanligvis kjent som ADHD.

Anbefalt: