Hva er forskjellen mellom en kolostomi og en stomi?
Hva er forskjellen mellom en kolostomi og en stomi?

Video: Hva er forskjellen mellom en kolostomi og en stomi?

Video: Hva er forskjellen mellom en kolostomi og en stomi?
Video: Kjenn ditt kolesterol 2024, Juni
Anonim

An ileostomi er en stomi laget med en del av den lille intenstinen (eller ileum). EN kolostomi er en stomi dannet med en del av tykktarmen (eller tykktarmen). Den brukes når bare en del av tykktarmen er fjernet eller bare en del trenger å hvile.

På samme måte kan man spørre, hvorfor skulle noen ha en kolostomi og en ileostomi?

Hvorfor en kolostomi eller en ileostomi er gjort A kolostomi eller en ileostomi gjøres når en del av tarmen må fjernes eller omgås. EN kolostomi eller en ileostomi kan gjøres som en del av behandlingen for: kreft i tykktarm, endetarm eller anus. en inflammatorisk tarmsykdom, som ulcerøs kolitt eller Crohns sykdom.

Blir en stomi på samme måte ansett som en funksjonshemming? Du har ikke en synlig uførhet , og ikke alle funksjonshemminger er synlige. (Vær oppmerksom på at begrepet funksjonshemmet betyr forskjellige ting i forskjellige systemer, dvs. i trygd funksjonshemmet betyr ikke i stand til å jobbe.)

På samme måte spør folk, hva er en kolostomi stomi?

EN kolostomi er en operasjon som skaper en åpning for tykktarmen, eller tykktarmen, gjennom magen. EN kolostomi kan være midlertidig eller permanent. Det gjøres vanligvis etter tarmkirurgi eller skade. Kantene på tykktarmen sys deretter til huden på bukveggen for å danne en åpning kalt a stomi.

Kan du fise med en kolostomipose?

Vind som passerer med en stomi Det må komme ut av din stomi , eller ut av munnen din. Fra din stomi , gass lekker vanligvis veldig sakte inn i din stomipose . Imidlertid mange stomiposer gjør det har filtre som stopper at det er noen pong. Av og til noen mennesker gjøre erfaring promp -type lyder fra deres stomi.

Anbefalt: