Innholdsfortegnelse:

Hva er to forskjeller mellom Tropic-responser og Nastic Movements?
Hva er to forskjeller mellom Tropic-responser og Nastic Movements?

Video: Hva er to forskjeller mellom Tropic-responser og Nastic Movements?

Video: Hva er to forskjeller mellom Tropic-responser og Nastic Movements?
Video: Tropic and nastic movements | Macmillan Education India 2024, Juli
Anonim

Nastiske bevegelser er forskjellige fra tropiske bevegelser i det de retning av tropiske reaksjoner kommer an på de retning av de stimulans, mens de retning av nastiske bevegelser er uavhengig av de stimulans posisjon. Den tropiske bevegelsen er vekst bevegelse men nastisk bevegelse kan være vekst eller ikke bevegelse.

På samme måte, hva er forskjellen mellom nastiske og tropiske bevegelser?

→ Nastiske bevegelser er ikke-retningsbestemte responser på stimuli som temperatur og varme. → Tropicmovement er responsen på stimuli som kommer fra en retning. → Det er en retningsbestemt bevegelse . → Hvis bevegelse av plantedelen er mot stimulansen, da er den kjent som positiv tropisme.

I tillegg, hva er forskjellen mellom tigmotropisme og tigmonasti? Tendrils vokser mot en stimulans (berøring) og viser retningsbevegelse og representerer tigmotropisme . I tilfelle tigmonasti , folding av blader i Mimosa pudica (Touchme not eller Chui-mui plante) er ikke avhengig av retningen av stimulans.

Også spurt, hva er tropiske og nastiske bevegelser?

Tropiske bevegelser finnes praktisk talt i alle planter men nastiske bevegelser finnes for det meste i spesialiserte planter og organer. I tropiske bevegelser , det er retningsvekst av en plante, eller en del av en plante, som svar på en ekstern stimulans som tyngdekraft eller lys.

Hva er de forskjellige typene nastiske bevegelser?

Det er fem typer nastiske bevegelser inplantater

  • Seismonastisk bevegelse: Denne typen bevegelser er forårsaket av mekaniske stimuli som sjokk, berøring eller kontakt, vind i rask bevegelse, regndråper, etc.
  • Fotonastibevegelse:
  • Termonastisk bevegelse:
  • Nyktinastisk bevegelse:
  • Tigmonasti bevegelse:

Anbefalt: