Hvilke antistoffer finnes på B -celler?
Hvilke antistoffer finnes på B -celler?

Video: Hvilke antistoffer finnes på B -celler?

Video: Hvilke antistoffer finnes på B -celler?
Video: Коробка-развалюха: что не так с "механикой" M32 для Opel, Alfa Romeo, Fiat и др.? 2024, Juni
Anonim

Antistoffene til plasmacellen har nøyaktig det samme antigen -bindingssted og spesifisitet som deres B -celleforløpere. Det finnes fem forskjellige klasser av antistoffer hos mennesker: IgM , IgD, IgG , IgA , og IgE.

Har B -celler i denne forbindelse antistoffer på overflaten?

Antistoffer , også kjent som immunglobuliner, er glykosylerte proteinmolekyler som er tilstede på overflaten av B-celler ( flate immunoglobuliner) som fungerer som antigenreseptorer (BCR), eller skilles ut til de ekstracellulært rom hvor de kan binde seg og nøytralisere deres målantigener (15).

hvordan produserer B-celler antistoffer? Antistoffer er produsert med spesialisert hvitt blod celler kalt B -lymfocytter (eller B-celler ). Når et antigen binder seg til B - celle overflaten, stimulerer den B -celle å dele seg og modnes i en gruppe identiske celler kalt en klon. Antistoffer angripe antigener ved å binde seg til dem.

Med tanke på dette, hvilken type antistoffer produserer B -celler?

Hver B -celle produserer en enkelt antistoffart, hver med en unik antigen -bindingssted. Når en naiv eller minne B -celle aktiveres av antigen (ved hjelp av en hjelpe-T-celle), prolifererer den og differensierer til en antistoff-utskillende effektorcelle.

Hva er forholdet mellom antistoffer og B-celler?

Når en B -celle reseptoren binder sitt beslektede antigen (antigen laget for det spesielle B -celle ) den gjennomgår endringer og kan utskille en løselig form av den reseptoren. Den oppløselige formen av reseptoren er kjent som en antistoff . De antistoff er spesifikt for antigenet det fant på originalen B -celle reseptor.

Anbefalt: