Innholdsfortegnelse:

Er HRT nødvendig?
Er HRT nødvendig?

Video: Er HRT nødvendig?

Video: Er HRT nødvendig?
Video: Немного праздничной сложности в ленту ► 1 Прохождение Dark Souls 3 2024, Juli
Anonim

HRT er tatt av de riktige årsakene, det vil si for å lindre symptomene på overgangsalderen. Det har en rolle i forebygging av osteoporose, men langvarig bruk er ofte nødvendig. HRT er tatt bare så lenge som nødvendig ved den laveste effektive dosen. HRT brukere vurderes av fastlegen minst en gang i året.

Med tanke på dette, hva er tegnene på at du trenger hormonbehandling?

Noen tegn for kvinner på at du kan være en kandidat for hormonbehandling inkluderer:

  • Vansker med å sove om natten.
  • Redusert muskelstyrke.
  • Redusert seksuell lyst.
  • Utmattelse, lav energi og tretthet.
  • Vektøkning, spesielt rundt magen og midtpartiet.
  • Tynning av hår.

hva skjer hvis jeg ikke tar HRT? Med alderen er kvinner også utsatt for hjertesykdom og osteoporose som kan føre til ødelagte bein. “Kvinner som velger å ikke bruke HRT kan ha eller ikke ha noen eller alle de ovennevnte tegnene og symptomene i varierende grad av alvorlighetsgrad, sier Dr. Hver kvinne er unik og hver kropp reagerer på sin egen måte til hormonene som endrer seg.

På samme måte spør folk: trenger jeg HRT?

HRT er også anbefalt for unge kvinner å ta etter en tidlig overgangsalder og de trenge å ta det til de er minst 51 år. Det er ingen fastsatt tidsperiode som du bør ta HRT til. Noen kvinner bruker det i noen år for å forbedre symptomene på overgangsalder.

Hva er den sikreste hormonbehandling?

Østrogen alene for brystkreft er svært beskyttende, og hvis det er tatt for kvinner under 60 år og det er alderen da hormonbehandling med østrogen bør begynne det er veldig sikker . Det reduserer faktisk hjerteinfarkt og øker ikke slag eller koagulering.

Anbefalt: