Hva er en MBS -studie?
Hva er en MBS -studie?

Video: Hva er en MBS -studie?

Video: Hva er en MBS -studie?
Video: Выпейте чашку волшебного зеленого напитка, и вы похудеете за один день. 2024, Juli
Anonim

Hva er en modifisert bariumsvelge ( MBS ) studere ? EN modifisert bariumsvelge ( MBS ) er en spesiell røntgen som lar legen, kalt en radiolog som spesialiserer seg på bruk av røntgenstråler, kontrollere problemer og talespråkpatologen (SLP) for å identifisere hvorfor du har problemer med å svelge.

Hva er en MBS -prosedyre i forhold til dette?

En modifisert bariumsvelge ( MBS ) er en røntgen fremgangsmåte brukes til å undersøke problemer med å svelge. Barium blandes med væsker og matvarer for å vise hvordan de svelges. Dette hjelper helsepersonell med å bestemme hvilke væsker eller matvarer som er trygge for deg å spise. MBS kan også oppdage om mat eller væske kommer inn i luftveiene.

Ved siden av ovenfor, hvorfor gjøre en modifisert bariumsvelgstudie? Modifisert Bariumsvelge (MBS) er en fluoroskopisk prosedyre designet for å bestemme om mat eller væske er kommer inn i en persons lunger, også kjent som aspirasjon.

Rett og slett, hva skjer under en svelgestudie?

EN svelgestudie er en test som viser hva halsen og spiserøret gjør mens du svelge . De test bruker røntgen i sanntid (fluoroskopi) og registrerer hva skjer når du svelge . Mens du svelge , ser legen og logopeden på en videoskjerm. Eller du kan svelge fast føde belagt med barium.

Hvem svelger studier?

Se legen din hvis du har problemer svelging . Avhengig av den mistenkte årsaken, kan legen din henvise deg til en øre-, nese- og halsspesialist, en lege som spesialiserer seg på behandling av fordøyelsessykdommer (gastroenterolog) eller en lege som spesialiserer seg på sykdommer i nervesystemet (nevrolog).

Anbefalt: