Hva brukes et atrium til?
Hva brukes et atrium til?

Video: Hva brukes et atrium til?

Video: Hva brukes et atrium til?
Video: 4. Kretsløpet: atrium, ventrikkel, hjerteklaffene, hovedpulsåren - aorta, hulvenene - vena cava 2024, Juli
Anonim

I arkitektur, en atrium (flertall: atria eller atrier) er et stort frilufts- eller takvindudekket rom omgitt av en bygning. Atria var et vanlig trekk i gamle romerske boliger, og ga lys og ventilasjon til interiøret.

Med tanke på dette, hva er forskjellen mellom et atrium og en gårdsplass?

Som substantiv forskjellen mellom atrium og gårdsplassen er det atrium er (arkitektur) et sentralt rom eller rom i gamle romerske hjem, åpent mot himmelen i midten; en tilsvarende plass i andre bygninger mens gårdsplassen er et område, åpent mot himmelen, delvis eller helt omgitt av murer eller bygninger.

Hva er også en peristyle i et hus i atriumstil? Roman hus rundt en søylebane, eller peristyle . De atrium , et rektangulært rom med en åpning i taket mot himmelen, og dets tilstøtende rom var særegne romerske elementer; de peristyle var gresk eller Midtøsten.

Spørsmålet er også hvordan romerske hus var og hvordan var atriet?

Rik Roman borgere i byene bodde i en domus. De var enetasjes hus hvilken var bygget rundt en gårdsplass kjent som en atrium . Atriums hadde rom som åpnet seg fra dem, og de hadde ingen tak. En rik Romersk hus hadde mange rom, inkludert kjøkken, bad, spisestue, soverom og slaverom.

Hvorfor inkluderer arkitekter et atrium når de designer en stor bygning?

Når arkitekter er designe stor bygning de vanligvis inkluderer atrium fordi det gir lys og ventilasjon til det indre av huset.

Anbefalt: