Når bør glukokortikoider tas?
Når bør glukokortikoider tas?

Video: Når bør glukokortikoider tas?

Video: Når bør glukokortikoider tas?
Video: Corticosteroids (Glucocorticoids) 2024, Juni
Anonim

Voksne - Til å begynne med er dosen 9 milligram (mg) om dagen i opptil åtte uker. Deretter kan legen redusere dosen til 6 mg daglig. Hver dose bør være tatt om morgenen før frokost.

Herav, bør glukokortikoider tas med mat?

Enten ta med mat eller uten mat konsekvent. Denne medisinen kan være tatt med eller uten mat . Det foreslås at du ta det med mat for å forhindre magesmerter. Ikke ta eventuelle urter, kosttilskudd eller reseptfrie kosttilskudd, med mindre du sjekker med transplantasjonsteamet ditt først.

Spørsmålet er deretter hva brukes glukokortikoid til? Glukokortikoider er en del av tilbakemeldingsmekanismen i immunsystemet som reduserer visse aspekter av immunfunksjonen, for eksempel betennelse. De er derfor brukt i medisin for behandling av sykdommer forårsaket av et overaktivt immunsystem, for eksempel allergi, astma, autoimmune sykdommer og sepsis.

Deretter kan man også spørre, hvorfor gis glukokortikoider om morgenen?

Kortikosteroider er mye brukt i behandling av allergi, betennelse og autoimmune sykdommer, som astma, lupus, revmatoid artritt (RA) og Crohns sykdom. Som regel, kortikosteroider er gitt om morgenen på grunn av den sykdomsrelaterte prosessen.

Hvorfor er det best å ta prednison om morgenen?

Hvis du tar Prednison bare en gang om dagen, ta det i morgen med frokost. De morgen er beste ettersom det etterligner tidspunktet for kroppens egen produksjon av kortison. Tar dosen din prednison for sent på kvelden kan føre til søvnvansker.

Anbefalt: