Hvordan påvirker Alzheimers cellemembranen?
Hvordan påvirker Alzheimers cellemembranen?

Video: Hvordan påvirker Alzheimers cellemembranen?

Video: Hvordan påvirker Alzheimers cellemembranen?
Video: Alzheimers Sygdom (Understanding Alzheimer's Disease) 2024, Juni
Anonim

Cellemembran inneholder regioner kalt lipidflåter som er rike på kolesterol og gangliosider. Disse proteinaggregatene skader cellemembran og forstyrre kommunikasjonen mellom celler i hjernen, noe som fører til tap av hukommelse og kognitiv funksjon i Alzheimers sykdom.

Dessuten, hvordan forholder Alzheimers seg til cellemembranen?

Proteinet amyloid-beta bygges opp i hjernen til personer med Alzheimers sykdom, som til slutt aggregerer til klissete klumper som kalles plakett på overflaten av nevroner. "Tykkelsen på cellemembraner er svært viktig ikke bare for Alzheimers sykdom, men også for diabetes og andre aldringsrelaterte sykdommer."

Spørsmålet er deretter hva som påvirkes av Alzheimers sykdom? Først, Alzheimers sykdom ødelegger vanligvis nevroner og deres forbindelser i deler av hjernen som er involvert i minnet, inkludert entorhinal cortex og hippocampus. Det senere påvirker områder i hjernebarken som er ansvarlige for språk, resonnement og sosial atferd.

hvordan påvirkes cellemembranens funksjon ved sykdommen?

Hvis cellemembran ikke klarer å gjøre jobben sin ordentlig, kan dette føre til celle å slutte å fungere ordentlig. Hvis mange celler har dårlig cellemembraner , den sykdom kan påvirke et helt organ eller til og med hele kroppen. I mange av disse cellemembransykdommer , proteiner i cellemembran ikke transportere materialer skikkelig.

Hva skjer hvis cellemembranen er skadet?

Membranskade : skader til cellemembran forstyrrer tilstanden til celle elektrolytter, f.eks. kalsium, som når øker konstant, induserer apoptose.

Anbefalt: