Innholdsfortegnelse:

Hva er type A-fibre?
Hva er type A-fibre?

Video: Hva er type A-fibre?

Video: Hva er type A-fibre?
Video: Волоконно-оптические кабели: как они работают 2024, Juli
Anonim

Type A fibre

De er myeliniserte. De har en diameter på 1,5-20 mikron. Ledningshastigheten deres er 4-120 m/sek, noe som viser at de har en veldig rask impulsledning. Eksempler av type A -fibre er skjelettmotoriske fibre , fusimotorisk fibre og afferent fibre til huden.

Hva er også A- og C -fibre?

De C gruppe fibre er umyelinisert og har liten diameter og lav ledningshastighet, mens gruppe A og B er myelinisert. Gruppe C -fibre inkluderer postganglionisk fibre i det autonome nervesystemet (ANS) og nerven fibre ved dorsale røtter (IV fiber ). Skade eller skade på nerve fibre forårsaker nevropatisk smerte.

For det andre, hva er de fire funksjonelle typene av nervefibre?), Beta (β), gamma (?) Og delta (δ). Disse underavdelingene har forskjellige mengder myelinisering og aksontykkelse og sender derfor signaler i forskjellige hastigheter. Aksoner med større diameter og mer myelinisolasjon fører til raskere signalutbredelse.

Hva er de tre typene nervefibre ved siden av ovenfor?

Nervefibre er klassifisert i tre typer – gruppe A nervefibre , gruppe B nervefibre og gruppe C nervefibre . Gruppene A og B er myeliniserte, og gruppe C er ikke -myeliniserte. Disse gruppene inkluderer begge sensoriske fibre og motor fibre.

Hva er Alpha -fibre?

EN- alfa fibre er de primære reseptorene til muskelspindelen og golgi -senorganet. A-beta fibre fungerer som sekundære reseptorer av muskelspindelen og bidrar til kutane mekanoreseptorer. A-delta fibre er frie nerveender som leder smertefulle stimuli relatert til trykk og temperatur.

Anbefalt: