Hva er forskjellen mellom digoksin og Lanoxin?
Hva er forskjellen mellom digoksin og Lanoxin?

Video: Hva er forskjellen mellom digoksin og Lanoxin?

Video: Hva er forskjellen mellom digoksin og Lanoxin?
Video: Hva er forskjellen mellom production og management? 2024, Juli
Anonim

Digoksin bidrar til å få hjertet til å slå sterkere og med en mer regelmessig rytme. Lanoxin brukes til å behandle hjertesvikt. Lanoxin brukes også til å behandle atrieflimmer, en hjerterytmeforstyrrelse i atria (hjerteets øvre kamre som lar blod strømme inn i hjertet).

I denne forbindelse er Digox det samme som digoksin?

Bruker for Digox Digoxin brukes til å behandle kongestiv hjertesvikt, vanligvis i kombinasjon med et vanndrivende middel (vannpille) og en angiotensinkonverterende enzym (ACE) hemmer. Det brukes også til å behandle et hjerterytmeproblem som kalles atrieflimmer. Digoksin tilhører klassen medisiner som kalles digitalis glykosider.

Deretter er spørsmålet, hva er hovedvirkningen til digoksin? Det trekkes ut fra bladene på en plante som kalles digitalis lanata. Digoksin øker sammentrekningskraften av hjertemuskelen ved å hemme aktiviteten til et enzym (ATPase) som kontrollerer bevegelsen av kalsium, natrium og kalium inn i hjertemuskelen. Kalsium styrer sammentrekningskraften.

Vet også, hvorfor brukes ikke digoksin lenger?

Rollen til digoksin for frekvenskontroll hos pasienter med atrieflimmer har vært begrenset på grunn av dens relative mangel på effekt - den er ikke like effektiv sammenlignet med andre behandlinger.

Hva slags stoff er digoksin?

hjerteglykosider

Anbefalt: