Hva er zymogen granulat?
Hva er zymogen granulat?

Video: Hva er zymogen granulat?

Video: Hva er zymogen granulat?
Video: Тест Denkmit Rohrreiniger-Granulat Гранулы чистки труб от засоров против фольги dm-balea.com.ua 2024, Juli
Anonim

Zymogen granulat (ZGs) er spesialiserte lagringsorganeller i den eksokrine bukspyttkjertelen som tillater sortering, pakking og regulert apikale sekresjon av fordøyelsesenzymer. ZG-bestanddeler spiller viktige roller ved bukspyttkjertelskade og sykdom. De molekylære mekanismene som ligger til grunn for disse prosessene er fortsatt dårlig definert.

Spørsmålet er også, hva inneholder zymogengranulat?

Zymogen Granule . Zymogen granulat er brytbar og flekker intenst rød med H&E. De inneholde en rekke fordøyelsesenzymer, hvorav de fleste aktiveres ved inntreden i tolvfingertarmen.

Også, hvordan aktiveres Zymogens i bukspyttkjertelen? Selv om bukspyttkjertelen amylase og lipase skilles ut som aktive enzymer, alle bukspyttkjertelen fordøyelsesproteaser og flere andre hydrolaser er zymogener . I tynntarmen, aktivering av bukspyttkjertelen zymogen begynner med omdannelse av trypsinogen til trypsin av tarmbørste-grenseprotease enterokinase.

Spørsmålet er også, hva gjør Zymogens?

Zymogens eller proenzymer, er inaktive former for enzymer og kan bli anerkjent som enzymnavn som begynner med 'pro-' eller slutter på '-gen'. De hjelper til med enzymfolding, stabilitet og målretting. Zymogens kan aktiveres av proteaser eller av deres omgivelser autokatalytisk (selvaktivering).

Er insulin et Zymogen?

Noen enzymer blir imidlertid syntetisert i en ikke-aktiv forløperform, kalt a zymogen eller proenzym. De zymogen blir et aktivt protein ved proteolyse på spesifikke steder i proteinet. Kutting av proteinet slår deretter på proteinet. Et eksempel er peptidhormonet insulin.

Anbefalt: