Hva er interstitiell fibrose?
Hva er interstitiell fibrose?

Video: Hva er interstitiell fibrose?

Video: Hva er interstitiell fibrose?
Video: Interstitial Lung Disease (ILD) - Classification, pathophysiology, signs and symptoms 2024, Juli
Anonim

Interstitiell lungesykdom (ILD) er en paraplybetegnelse for en stor gruppe lidelser som forårsaker arrdannelse ( fibrose ) i lungene. Arrdannelsen gir stivhet i lungene som gjør det vanskelig å puste. Noen eksempler på ILD inkluderer: Idiopatisk Lungefibrose.

Deretter kan man også spørre hva som forårsaker interstitiell fibrose?

Interstitiell lungesykdom kan være forårsaket av langvarig eksponering for farlige materialer, for eksempel asbest. Noen typer autoimmune sykdommer, som revmatoid artritt, kan også forårsake interstitiell lungesykdom . I noen tilfeller er årsakene imidlertid ukjente. Når lunge arr oppstår, er det generelt irreversibelt.

På samme måte, hvor lenge kan du leve med interstitiell lungesykdom? Gjennomsnittlig overlevelse for personer med denne typen er for tiden 3 til 5 år. Den kan være lengre med visse medisiner og avhengig av forløpet. Folk med andre typer interstitiell lungesykdom som sarkoidose, kan leve mye lenger.

Man kan også spørre, hva er interstitial lungefibrose?

Interstitial lunge sykdom refererer til en gruppe på rundt 100 kroniske lunge lidelser preget av betennelse og arrdannelse som gjør det vanskelig for lungene å få nok oksygen. Arringen kalles lungefibrose . Den vanlige koblingen mellom de mange sykdomsformene er at de alle begynner med betennelse.

Hva er den vanligste typen interstitiell lungesykdom?

En bakterie kalt Mycoplasma pneumoniae er den vanligste årsaken. Idiopatisk lungefibrose. Dette får arrvev til å vokse i interstitiet.

Anbefalt: